субота, 30 червня 2007 р.

102. Буженина межена (маринована)

Беруть задню частину свинини. Приготувавши меживо з 2 частин води, 1 частини оцту, моркви, цибулі, салери, петрушки, лаврового листя, пахучого перцю, кміну і цукру — дать йому кипіти стільки, щоб википіла третина всього межива. Тоді меживо прохолодить і межити в ньому буженину од 3-х до 5 день. Як треба смажить, то надрізують в кількох місцях шкурку і, загнітивши на плиті на маслі з покришеною цибулею, підливши трохи юшки, тушкують під покришкою од 2-х до 4 год. в духовці. Потім того подають вкупі з тушкованою капустою, та власним соком, проціженим і знежиреним.



З. Клиновецька
Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.


Немає коментарів: