суботу, 30 червня 2007 р.

138. Сайгак (дика коза)

Задню частину сайгака намочить в оцті з лавровим листям і пахучим перцем на 2 доби. Потім вийнять, витерти гарно, загорнуть в чисту ганчірку і закопать у землю на 3—4 дні, щоб не був твердим. Потім того вимить, посолить, нашпиговати глибоко салом та де-не-де гвоздичкою, облить оцтом і поставить спочатку в гарячу піч, а далі досмажувать вже не в такій горячій, поливаючи сметаною. Скоро буде готовим, підлеву заправить сметаною і, як не дуже кисла, додать оцту, давши закипіть. Сайгака порізать. Підлеви повинно буть настільки багато, щоб облить нею смаженину на тарілі.

З. Клиновецька
Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.

Немає коментарів: