четвер, 28 червня 2007 р.

22. Кулешик горохвяний

Намочить в холодній воді на кілька годин 3 скл. гороху. Переложивши друшляковою ложкою в рондель, налить холодною водою, щоб покрила горох. Покласти 1/2 ложки масла, трошки черствої тертої булки, накрить покришкою, дать закипіти на великому вогні, тоді переставити на меньший, розварить, як найкраще, без соли, розмішуючи кописткою, гарячим протерти на сито. Розвести юшкою, звареною з коріння, підсмаживши 1 петрушку, 1 цибулину з 1/3 ложкою масла, додавши 1/2 ложки борошна, знов підсмаживши і поклавши в горох, посолить і дать закипіти. Подавать до потапців.
 З. Клиновецька
Страви й напитки на Україні
Київ - Львів 1913 р.

Борщі та юшки
Перелік страв української кухні

Немає коментарів: