четвер, 28 червня 2007 р.

29. Юшка гетьманська

Зварить юшку з 1,5 ф. мяса з корінням. Приготувавши курку, одділить мясо од кісток. Потрухи варить у юшці, а мясо дрібно посікти з 1/4 ф. масла доброго, 1/4 ф. шинки, 1/4 ф. сирової яловичини без жиру, 1/4 ф. сирової телятини, з 1 морквою, 1/4 петрушки, 1/2 салєри і підсмажити. Тоді потовкти все це в ступці з булкою, намоченою в гарячій юшці. Покласти 2 жовтки, росколочених з 1/2 скл. густої гарної сметани. Розмішавши все це, розвести проціженою юшкою і яко мога краще нагріть, але не дать кипіти. Подавать.

Немає коментарів: