четвер, 28 червня 2007 р.

3. Борщ гетьманський

Наливши холодною водою 4 ф. поребрини або груднини, покласти 2 цибулини, кілька зернин хвехверу (перцю), 2 лаврових листя і поставить, щоб сильно і швидко закипіло. Процідивши, обполоснуть мясо і поділить його. Покласти в казан чи рондель покришеного коріння, 4-5 буряків невеликих, мясо, налить юшкою і поставить варить. Скоро покришені буряки зварються, покласти розрізану на потрібне число частин капусту, посолить. Коли капуста звариться, додать одварену окремо квасолю з юшкою і кілька картоплин. Кілька свіжих чи консервованих баклажанів (насправді це томати) одтушкувать з маслом, протерти на сито і улить у борщ. Дать закипіти і заправити сметаною.

З. Клиновецька
Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.


Перелік страв української кухні


____________

Українська кухня. Збірники кулінарних рецептів.

Немає коментарів: