четвер, 28 червня 2007 р.

5. Борщ чернігівський

Наливши в казан холодної води - покласти 1-2 ф. доброго жирного мяса, покришить великий буряк, вкинуть жменю стрючкової чи звичайної квасолі. Як закипить - укинуть чималу кислицю, покришену цибулю, грудочку цукру, картоплі. Скоро картопля звариться - додать свіжої покришеної капусти і осередок з двох молоденьких кабачків. Коли закипить, затовкти підсмаженою на маслі цибулею, протерти 2 невеличких баклажанів(помідорів); перед тим, як подавать, розмішать з склянкою доброї свіжої сметани. Хто любить - притрусить петрушкою і укропом.

З. Клиновецька
Cтрави й напитки на Україні
Київ - Львів 1913 р.

Немає коментарів: