пʼятниця, 29 червня 2007 р.

68. Вушки (до юшок)

Приготувать круте тісто з 2 жовтків, 2,5 ложок води, 1/2 чайної ложечки соли і 1,5 скл. борошна. Начинку роблють з посіченої цибулини, підсмаженої з 1/2 лож. масла і дрібно посіченого мяса (сирого чи вареного), соли, перцю і крутої крашанки. Начинку підсмажить і вироблять вушки, які треба смажити на ростопленому маслі і тільки в мідній посудині.

З. Клиновецька
Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.

2 коментарі:

Unknown сказав...

Шкода що немає малюнків, як саме виглядають ті "вушка" , як їх зліпити. Також цікаво побачити як виглядають "пизи". Що воно таке? Дуже цікаво!!!!
Хотілося б відродити ці страви і в сучасній кухні.
Дякую за ваш труд над цією книгою.

Володимир Яблонський сказав...

Пизи https://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%B8%D0%B7%D0%B8_(%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B0)