субота, 30 червня 2007 р.

93. Крижина смажена

Вибрати гарну товсту крижину(?), обрізати плівки й жили, що бувають вподовш кости, з боку обрізать здір, перев'язати тонкою шворочкою, покласти в посуд на чисті тріски, облить жиром і покласти днів на два на лід. Перед тим, як смажити, посолити, обкласти корінням та цибулею, поставити в піч. Часто поливати і накрити, якщо піч гаряча, папером, намащеним жиром; коли засмажиться, злити жир, додати 1/2 ложки масла, 1/4 шклянки густої юшки, варити, покіль не закипить, процідити, полити на таріль. Крижину можна шпіговати салом, 1/8-ю фунта.

З. Клиновецька
Страви й напитки на Україні
 Київ-Львів 1913 р.

Немає коментарів: