вівторок, 31 липня 2007 р.

1.69. Завиванець по-гуцульські

М'ясо телятини відбивають, солять, перчать. На підготовлене м'ясо викладають фарш, на нього круто зварені яйця й надають виробу форми рулету, потім загортають у серветку або пергамент, пере­в'язують шпагатом і тушкують при слабкому кипінні 1,5 — 2 год. до готовності. Потім рулет охолоджу­ють і кладуть під гніт. Подають порціями після того, як охолоне, зі свіжими чи маринованими овочами.
Для фаршу: свинину подрібнюють на м'ясорубці, додають натертий сир і знову подрібнюють на м'ясорубці, потім додають сирі яйця, часник, спеції й добре вимішують.

На 1000 грамів закуски:
телятина (лопаткова, грудна частини) – 1606(1060) г..
Для фаршу: яйця – 1шт.(40 г.), сир твердий – 57(55) г., часник – 11,5(9) г., свинина (м'ясо для січеників) – 387(330) г..
Маса фаршу – 430 г.
Яйця -1 шт.(40г.).
Маса напівфабрикату - 1500 г.
цибуля ріпчаста – 42(35) г., морква – 44(35) г., петрушка (корінь) – 27(20) г..

Перелік страв української кухні

Довідка:
В дужках вказана вага продуктів, які додаються до страви після очищення та/або кулінарної обробки.

Немає коментарів: