вівторок, 31 липня 2007 р.

1.71. Рулет по-вінницькі

Яловичину зачищають, краї підрізують, надаючи форму квадрата, потім нарізують тонкими смуж­ками свинину, заправляють розтертим часником, спеціями. Свинину рівномірно розподіляють по всьому квадрату яловичини й загортають у вигляді рулету. Краї рулету зашивають, загортають у це­лофан (для харчових цілей) або серветку, перев'язують шпагатом і залишають на 1,5 год. на холоді, потім тушкують протягом 3 год. із додаванням коренів, цибулі ріпчастої, солі, спецій. Після при­пускання кладуть під гніт і охолоджують.
Подають як холодну страву, оздоблюючи свіжими або маринованими овочами.

На 1000 грамів закуски:
яловичина (крайка) – 1522(1120) г., свинина (лопаткова частина) – 387(330) г., часник – 26(20) г.;
Маса напівфабрикату – 1470 г..
цибуля ріпчаста – 42(35) г., морква – 44(35) г., петрушка (корінь) – 27(20) г..

Перелік страв української кухні

Довідка:
В дужках вказана вага продуктів, які додаються до страви після очищення та/або кулінарної обробки.

Немає коментарів: