неділю, 8 липня 2007 р.

177. Короп з медом

Порізаний на шматки короп налить холодною юшкою з коріннів і зварить. Вийнявши рибу, покласти її в полумисок, а юшку варить, щоб зосталось тільки 2/3 її, і поставить вихолонуть. Додать 2 крашанки і знов варить, доки не буде прозорою, тоді процідить на серветку. Підсмажить мед, щоб зробивсь темним, розвести його юшкою, влить оцту до смаку, додать родзинки, миґдалю і заварить все вкупі. У полумисок з коропом покласти кружалок цитринових, залить підлевою і винести на холод. Коли підлева не досить червона — підфар­бувать її паленим цукром.

З. Клиновецька 

Страви й напитки на Україні 
Київ-Львів 1913 р.


____________

Українська кухня. Збірники кулінарних рецептів.

Немає коментарів: