неділю, 8 липня 2007 р.

196. Білуха до хріну

Почистивши і вимивши частину білухи, варють її. Тим часом почистивши салеру, прас (пору), петрушку і цибулю — половину їх січуть і варють в невеличкій кількости води, другу половину кладуть до риби. Посоливши і додавши пря­нощів, наливають стільки води, щоб ледве покривала рибу і, як вона звариться,—виймають, а сік кипить поки не загусне. Процідивши, змішують з вареним посіченим корінням, додають трохи зеленої петрушки і покришеної цитрини. Вилив­ши приготовану підлеву на рибу, подають її до столу, а хрі­нову підлеву окремо.

З. Клиновецька 
Страви й напитки на Україні 
Київ-Львів 1913 р.


____________

Українська кухня. Збірники кулінарних рецептів.

Немає коментарів: