понеділок, 9 липня 2007 р.

258. Баклажани (помідори) з начинкою

Кинувши на хвилину в окріп 7—8 баклажанів, вийнять їх, зрізать верх, обережненько вийнять середину, що може вжитися на підлеву, і начинити баклажани ось чим: дрібно посічені печериці або свіжі гриби (8—10) покласти в рон­дель з ложкою масла та ложкою борошна і підтушкувати, додаючи води, щоб вода википіла на половину. Тоді знов покришить з 10 грибків, сполоснуть, вичавить, і кинути у рон­дель. Покласти ще соли, перцю і ложечку посіченої зеленої петрушки і знов підтушкувать. Начинивши цим баклажани, обсипать їх сухарями і підсмажить. Середину з баклажанів одварить, протерти, заправить олією, просмаженою з боро­шном, додать цукру, соли і залить баклажани.

З. Клиновецька
Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.


Немає коментарів: