понеділок, 9 липня 2007 р.

274. Картопля з маком

Почистить і зварить картоплю у солоній воді. Злить во­ду геть. Ростерти качалкою в макотрі картоплю. Пересипать її товченим маком і поставити у піч, щоб засмажилось.

З. Клиновецька
Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.


____________

Українська кухня. Збірники кулінарних рецептів.

1 коментар:

Unknown сказав...

Вперше десь почув за цю страву десь інде, крім своєї малої батьківщини. В дитинстві бабуся постійно її готувала на Маковея. Вінничина, Хмільницький район, село Тараски.

Проте усі люди, з різних куточків країни, кому я розповідав про цю страву лише щиро дивувалися, що така їжа існує)