четвер, 12 липня 2007 р.

373. Ляпуни гречані

1/2 скл. гречаного борошна облить пареним окропом, щоб тісто було густе і, давши прохолонути, покласти 3 лоти дріжчів, розмішать і дать зійти. Потім усипать туди 2,5 скл. гре­чаного борошна і 1 скл. пшеничного. Підливши теплого мо­лока стільки, щоб тісто було густеньке, сильно збить і дать знов зійти. Після цього посолить і розвести вже теплою перевареною водою, як на млинці, покласти 2 жовтки і 2 зби­тих білки, розмішать і, давши ще раз зійти, пекти.

З. Клиновецька 
Страви й напитки на Україні 
Київ-Львів 1913 р.


____________

Українська кухня. Збірники кулінарних рецептів.

Немає коментарів: