пʼятницю, 13 липня 2007 р.

451. Легіт з манних круп

Зваривши в пляшці молока, що кипить, 1/4 ф. манних круп з 1/8 ф. доброго масла, розмішавши, щоб не було грудок, додають 1/4 ф. цукру і, знявши з вогню, стільки ж мас­ла, як і раніш, через 5 хвилин 2 крашанки, 6 жовтків, 4 зби­тих білків, сіль і терту цитринову цедру. Сповняють цим тіс­том формочки, намащені і обсипані борошном з цукром, на три чверті, і потрошку заварюють на парі, а потім допікають у духовці і подають з малиновим соком чи соковиком (сиропом).

З. Клиновецька 
Страви й напитки на Україні 
Київ-Львів 1913 р.


_______________

Українська кухня. Збірники кулінарних рецептів


Немає коментарів: