неділя, 1 липня 2007 р.

510. Пшінка (кукурудза) - меживо

Коли пшінка така молоденька, що не довша за палець, ламають її, зчищають пильно всі вусики і кладуть в холодну воду на добу. Потім того кладуть в солоний окріп і дають прокипіти кілька разів. Тоді виймають друшляком на сито і дають збігти воді. Далі перекладають в глибокий таріль і об­ливають гарячим оцтом. На другий день зливають ввесь оцет, розводють його напів з водою, дають закипіти, збірають шум і гарячим знов заливають пшінку. Увечері пшінку переложить в слоїк і облить свіжим оцтом, що був зварений напів з водою і прохоложений. В слоїку можна пререкладать укро­пом, цибулею, острогоном і смородиновим листям.


З. Клиновецька
Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.

Немає коментарів: