суботу, 7 липня 2007 р.

651. в). Запіканка

Звичайну горілку настояти на цитриновій цедрі. Цієї горілки 8 пляшок налить у бутиль з дуже товстого шкла. Взять 12 золотн. цінамону, 4 зол. бодяну, 5 зол. курдамону, 5 зол. мушкатного цвіту, 2 горіхів мушкатних — все це потовк­ти, а горіхи стерти на тертушці — і покласти в бутиль. Тоді, цю бутиль обмазать товсто житнім тістом і поставить на ніч у піч, що має дух, як після хліба. Ставить 4 дні підряд, а вранці виймать. Тоді злить і підсолодить, беручи на 2 пляшки 1 ф. цукру.

З. Клиновецька 
Страви й напитки на Україні 
Київ-Львів 1913 р.

Немає коментарів: