суботу, 7 липня 2007 р.

708. Пиво запорожське

Взявши 3 скл. цукру і 1/4 ф. хмілю, ростертого добре з борошном, всипать у гостроверху торбину. Держать торбинку під крантом з окропом, а під гострий кінець поставить барильце. Треба щоб вибігло 12 пляшок окропу і бігло помірно. Пиво прохолодить у барильці, щоб було настільки тепле, як моло­ко з під корови. Тоді улить 2 скл. темної доброї патоки і 1/2 скл. самих найкращих дріжчів і скоро пиво перемусуе (пере­шумує), розлить по пляшках, закоркувать і до споживання держать на холоді.

З. Клиновецька 
Страви й напитки на Україні 
Київ-Львів 1913 р.

Немає коментарів: