субота, 7 липня 2007 р.

726. Квас запорожськнй

Поклавши у кадовб 16 ф. житніх сухарів, спарить їх 4 відрами окропу, покрить чистою скатертиною і дать просто­яти 8 годин. Потім зливши чистий сирівець у другий кадовб, покласти 1,5 скл. гарних дріжчів, 4 ф. цукру і 1 цитрину, по­різану на кружалки, без кісточок. Коли постоїть ще 8 годин, розлить по пляшках, проціжуючи на серпанок. В кожну пляш­ку покласти по родзинці, закоркувать добре, поставить у кух­ні на годин 8—10, доки не почне шумувать.

З. Клиновецька 
Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.

Немає коментарів: