неділя, 8 липня 2007 р.

800. Паска (папушник) столітня

8 скл. борошна запарить 2 скл. молока, ростерти. Скоро прохолоне, влить 1½ скл. дріжчів (¼ ф.) густих, як вершки, вимішать і поставить, щоб зійшло. Тоді улить 30 жовтків, добре втертих, додать 15 збитих крашанок, 8 скл. борошна. Місить, поки не одлипатиме од рук. Всипать 3 скл. цукру, 3 скл. теплого масла, ложечку соли, чогось для паху і ще місить. Потім покласти 1½ ф. миґдалю, тонко покришеного, 8 лотів гіркого, дрібно посіченого, 1 ф. родзинок, цукатів з 5 померанців, дрібно посічених, 2 склянки. Вимісивши добре, дать зійти. Виложивши на ⅓ пушки, ставить у піч на 1½ год., коли зійде до 3/4 пушки.

З. Клиновецька
Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.


Немає коментарів: