неділя, 8 липня 2007 р.

803. Паска мазовецька

2 скл. цукру добре роспустить у 12 скл. молока, тоді поставить молоко на плиту, добре нагріть, взять 60 жовтків, ростерти їх набіло без цукру, змішать з молоком; додать 1 ф. солодкого, ¼ ф. гіркого товченого миґдалю, 1 ф. родзинки коринської, чого завгодно для паху, 1½ пачки дріжчів, бо­рошна стільки, щоб тісто не було рідке і підбивають руками доти, поки не почне одлипать од рук. Збить на шум 30 біл­ків, добре перемішать з тістом і дать йому зійти. Накладать у пушки до половини.

З. Клиновецька
Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.

Немає коментарів: