понеділок, 2 липня 2007 р.

830. Сухарі полтавські

Ростерти добре 1/4 ф. масла, покласти 7—8 жовтків або 3—4 крашанки, 2 скл. кислого молока, 1/3 скл. дріжчів, 3 скл. борошна. Розмішать і дать зійти. Тоді тісто добре вибить, всипать соли, 1/2 скл. цукру, 3 скл. борошна—замісить густо, дать знов зійти, тоді вироблять маленькі кругленькі булочки і класти на намащену бляху. Коли зійдуть на блясі, обма­стить жовтком, розколоченим з водою, і поставить у піч на 1/4 години. Вийнявши, дать, щоб прохололи, розрізать гострим ножем і знов у піч, щоб висохли.

З. Клиновецька

Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.

Немає коментарів: