понеділок, 2 липня 2007 р.

870. Вертуни

Замісивши не круте тісто на воді з 2-х скл. борошна з крашанкою, ч. ложкою масла і краплиною соли, розбивають його об стільницю поки не візьметься пухирями. Подержавши годин зо дві це тісто в мокрій серветці, краще на холоді, роскачують його тонко на корж і дають з півгодини просо­хнути, далі накладають шар дрібнесенько покришених доб­рих яблук, посипають сухарями. Скрутивши тісто руркою, пе­чуть в гарячій печі; причому їх злегенька обливають маслом, а на дно посудини, в якій вони печуться, кладуть багато масла.

З. Клиновецька

Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.

Немає коментарів: