понеділок, 2 липня 2007 р.

871. Капама

Замісить досить густе тісто з 2 крашанок, 2 ложок води і, приближно, 1,5 ф. борошна. Роскачать, як найтонче, довгою смугою і намастить усе тісто ось чим: 1 ф. солодкого миґдалю і 2 ф. волошських горіхів спарить окропом, увільнить од лушпини, дрібно потовкти, підливаючи по краплинці води, роз­вести 1/2 ф. доброго меду-липцю, розмішать, щоб маса була густою, згорнуть тісто руркою, уложить його на намащену сковороду, зверху намастить, обсипать цукром і поставить у піч, щоб спеклось.

З. Клиновецька

Страви й напитки на Україні
Київ-Львів 1913 р.

Немає коментарів: