середу, 4 липня 2007 р.

955. Повидло з слив

Взять стиглих угорок, покласти в поливяний горщик, завязать добре полотном і обмазавши тістом, поставить у піч. Після того, як сливи розбухнуть, протерти їх на густе ситко, додати меду до смаку, поставить на лехкий вогонь і варить, розмішуючи увесь час доти, доки ростерті сливи не зроблються прозорими й густими. Потім того виложить у дере­вяну посудину і поставить у льох. Через тиждень переси­пать цукром і поставить години на 2 в піч, в лехкий дух. Коли повидло підсохне і лехко одлипатиме од посудини, тоді переложить його в посудину, виложену папером і ховать в сухому місці.

З. Клиновецька 

Страви й напитки на Україні 
Київ-Львів 1913 р.

Немає коментарів: