середу, 4 липня 2007 р.

963. Повидло з слив з грушами

Дуже стиглі сливи одварить, здійняти шкурку, вийнять кісточки. Начистить і порізать маленьких солодких груш. Або не чистить, а просто спекти і те й инше і протерти на ре­шето. Взять яблук, посікти їх січкою, як січуть капусту, ви­ложить в чисту торбину і вичавить, як найкраще, увесь сік. Додать його до слив та груш. Взять цукру або меду до смаку, а як всі овочі солодкі, то й не брать. Варить до гущини, збіраючи шум. Скоро увариться густо, виложить в череп'яний горщик. Як прохолоне, залить на палець ростопленим здором. На другий день завязать пузирем і держать в сухому темни­ку (льоху).

З. Клиновецька 

Страви й напитки на Україні 
Київ-Львів 1913 р.

Немає коментарів: