середу, 4 липня 2007 р.

967. Повидляники з каштанів

Обколупавши лушпину, варить каштани у воді з 2 ложками борошна, доки не будуть мякими. Вийнявши, здійняти шкур­ку, протерти. На фунт каштанів беруть 1/2 ф. цукру. Цукор варють ріденько, додаючи сік з 1—2 цитрин і 1/2 палічки ва­нілі. Скоро соковик закипить, покласти в нього протерті каштани і зварить. Вийнять ваніль. Виложить тонким шаром на чисту бляху або обсипану пудрою або намащену мигдале­вою олією. Підсушить за ніч у печі, а на другу ніч перегор­нуть на другий бік, коли треба. Вирізавши повидляники, якої завгодно форми, обсипать їх пудрою. Зберігать в бляша­них або деревяних коробках, переложивши чистим білим папером.

З. Клиновецька 

Страви й напитки на Україні 
Київ-Львів 1913 р.

Немає коментарів: