середу, 4 липня 2007 р.

980. Цукерки з кавуна

Взять зелений кавун товстошкурий, розрізать його на­двоє, потім у поперек, кожну половинку порізать на однакові шматки, завтовшки як 2 пальці. Вирізать всю мяку середину, зоставить тверду. Гострим ножиком зрізать шкурку. Порізані шматки зварить в дуже рідкому соковику, додавши трохи цитринового соку. Варить, доки шматочки не будуть прозо­рими, але міцними. Вийнявши їх, налить соковиком і зоста­вить до завтрього. Доварювать соковик сам і днів 6 підряд обливать гарячим шматочки. Коли буде зовсім густий, вмочувать кожен шматочок у його і обсушувать в печі ледве теплій.

З. Клиновецька

 Страви й напитки на Україні 
Київ-Львів 1913 р.

Немає коментарів: