середу, 4 липня 2007 р.

985. Цукерки з мигдалю

Взять 2 ф. доброго мигдалю, повибірать ціленький. Пе­ретерти сухим рушником, не здираючи шкурки. 2 ф. цукру всипать в мідницю, налить 1/2 скл. холодної води, розмішать і зараз усипать миґдаль. Мішать з цукром на помірному вогні увесь час, поки прокипить і почне помаленьку тріскотіти. То­ді зараз здійняти з вогню і ще на столі мішать поки миґдаль не зробиться сухим. Далі вибрать миґдалинки, а цукор по­ставить на вогонь, влить 1 ложку води і дать кипіти, поки злегенька пожовтів. Миттю здійняти мідницю і поставить в холодну воду, щоб цукор не пригорів. Миґдаль вкинуть у цу­кор і з краю плити мішать, доки він не вбере всього цукру і не зробиться зовсім сухим. Зберігать в сухому місці.

З. Клиновецька 

Страви й напитки на Україні 
Київ-Львів 1913 р.

Немає коментарів: