четвер, 19 липня 2007 р.

Боровик жовто-коричневий синіючий, боровик укорінений — Boletus appendiculatus Fr. ex Sch.

Шапинка 3—12(20) см у діаметрі, червонувато-жовтувато-коричнева, тонкоповстиста або волокниста, від дотику рудіє. Шкірка не знімається. Пори жовті, від дотику синіють. Спори 10—15 X 4—5,5µ. Ніжка 3—10(15) X 1—4(6) см, жовта, потім червонувата, із світлою жовтою сіткою. М'якуш щільний, жовтий, у ніжці біля основи червонуватий, при розрізуванні синіє; з приємним смаком і запахом. Прекрасний їстівний гриб.
У листяних дубових, грабових, але переважно букових лісах.
Червень — жовтень.
М. Я. Зерова
Їстівні та отруйні гриби України
"Наукова думка" Київ - 1970

Перелік страв української кухні
Страви з грибів

Немає коментарів: