четвер, 19 липня 2007 р.

Боровик королівський — Boletus regius Кгоmbh.

Шапинка 5—10(15) см у діаметрі, рожева, згодом бурувато - або коричнювато-червона, волокниста. Шкірка не знімається. Пори жовті, вохряно-жовті. Спори 11 — 15 X 4—5 µ. Ніжка 5—10(14) Х 2—5(6) см, лимонно-жовта, вохряно-жовта, із світ­лою сіткою. М'якуш лимонно-жовтий, під шкіркою червонуватий, при розрізанні не змінюється, з приємним смаком і запахом. Прекрасний їстівний гриб.

У листяних, переважно букових лісах.
Червень — вересень.
М. Я. Зерова
Їстівні та отруйні гриби України
"Наукова думка" Київ - 1970

Перелік страв української кухні
Страви з грибів

Немає коментарів: