понеділок, 16 червня 2008 р.

1.109. Борщ волинський з грибами

Борщ готують як страву №1.108, але на грибному відварі й без помідорів. За 5-7 хвилин до кінця варіння додають варені (рецепт №1.21) шатковані гриби.

На 1000 г борщу:

Буряки – 119(90)г., капуста білокачанна свіжа – 375(300)г., гриби білі сушені – 8(16)г., морква – 50(40)г., коріння петрушки – 20(15)г., цибуля ріпчаста – 48(40)г., жир тваринний топлений харчовий – 25(25)г., квас буряковий № 1.97 – 200(200)г. та відвар грибний – 550(550)г., або кислота лимонна – 1(1)г. та відвар грибний – 750(750)г.
Довідка: В дужках вказана вага продуктів, які додаються до страви після очищення та/або кулінарної обробки.
Борщі
Перелік страв української кухні
Старовинні рецепти борщів та юшок

Немає коментарів: