неділя, 29 червня 2008 р.

1.442. Вареники з фаршем зі свіжої або квашеної капусти

Тісто розкачують у вигляді валиків, які нарізують невеликими шматочками масою 10-11г. і розкачують на кружальця. На підготовлені кружальця тіста кладуть фарш масою 12-13г. і защипують надаючи форми півмісяця.
Вареники опускають у киплячу підсолену воду й варять при слабкому кипінні 5-7 хвилин.
Подають вареники з маслом вершковим розтопленим або підсмаженою цибулею.
На 210г. (215г. з цибулею) вареників:
Тісто для вареників №1.432 – 82(82)г., фарш №1.486 або №1.487 – 103г., масло вершкове (для заправлення) – 5(5)г., масло вершкове для поливання – 5(5)г. або олія – 10(10)г. та цибуля ріпчаста – 30(25)г.
Довідка: В дужках вказана вага продуктів, які додаються до страви після очищення та/або кулінарної обробки.
Тісто для вареників
Рецепти вареників
Перелік страв української кухні

Немає коментарів: