неділя, 29 червня 2008 р.

1.486. Фарш із свіжої капусти

Свіжу обчищену й промиту капусту шаткують, перетирають із сіллю, потім кладуть шаром зав­товшки не більш як 3 см на лист із розтопленим жиром і смажать до готовності в духовій шафі при температурі 180 — 200°С. Готову капусту охолоджують, додають пасеровану цибулю або зварені кру­то й посічені яйця, дрібно нарізану зелень петрушки.
Якщо свіжа капуста гірчить, її попередньо бланшують протягом 3 — 5 хв., відкидають на друш­ляк, обсушують, а потім обсмажують. Свіжу капусту, часто помішуючи, можна обсмажити на плиті.

На 1000 г фаршу:
Капуста білокачанна свіжа – 1500(1200) г., маргарин -70(70)г., яйця -2,5 шт.(100г.) або цибуля ріпчаста – 238(200)г., маргарин для смаження цибулі – 30(30) г., перець чорний мелений – 0,2(0,2) г., зелена петрушка – 14(10)г., сіль – 10(10)г.
Довідка: В дужках вказана вага продуктів, які додаються до страви після очищення та/або кулінарної обробки.
Тісто для вареників
Рецепти вареників
Перелік страв української кухні

Немає коментарів: