четвер, 20 лютого 2020 р.

Клюски француські до росолу в інший спосіб


Втерти ложку сьвіжого масла на сметану, бити по одному чотири жовтки й терти в одну сторону, аж зробиться густа маса. З позісталих білків збити густу піну, посипати потрохи мукою, аж вийде пів кватирки і по ложці піни вимішати тай класти на горячий росіл, переціджений крізь ситко до широкого рондля, вважаючи щоби не покришилися. Пробувати, чи готові (витягнути клюсочку і перекроїти), як зварена виляти до вази, додати решту росолу й видавати зараз, щоби не розлізлися. Подібні клюски можна кидати на кипяче молоко, прикрити нехай наростуть, тоді видати на стіл. Коли хто любить додати до молока кавалочок цукру.


Немає коментарів: