пʼятницю, 29 червня 2007 р.

64. Пиріжки з грибами (до юшок)

Зробить звичайні млинці. Одваривши свіжих чи сухих грибів, дрібно їх посікти, додать цибулі, підсмаженої на маслі, зеленого укропу, петрушки, теж підсмажених на маслі, перцю, соли, крашанку. Вимішавши добре, накладать цю начинку, згортать довгасті пиріжки, помастить крашанкою, обсипать сухарями і смажити на маслі напів з смальцем.

63. Пизи до борщу

Замісивши тісто, як на звичайні пизи, посікти добре мясо варене чи смажене, що часом зостається; перемішать з підсмаженою на маслі цибулею, посипать перцем, додать 2 жовтків. Виробивши пизи - галочки з цією начинкою, укладають їх в рондель, обсипаний сухарями. Скоро підростуть — ставляють у духовку. Подають до борщу чи до юшки.



Пизи - страва з вчиненого гречаного або пшеничного тіста.