вівторок, 31 липня 2007 р.

1.70. Рулет «Полтавський»

Свинину подрібнюють на м'ясорубці, додають воду, частину яєць, сіль, розтертий часник, перець і добре перемішують. Одержану масу викладають шаром на вологу серветку, на середину кла­дуть нарізане смужками сало й кінцями серветки з'єднують краї подрібненої маси, потім серветку знімають. Напівфабрикат укладають на змащений жиром лист, змащують рештою яєць і запікають у духовій шафі до готовності.
Подають гарячим або охолодженим, з гарніром або без гарніру.


На 1000 грамів закуски:
свинина (м'ясо для січеників) – 1255 (1070) г., вода - 110 г., сало шпик - 156(150) г., яйця – 1шт.(40 г.), часник – 15(12) г.,
Маса напівфабрикату – 1350 г.
жир (для змащування листа) - 20 г.

Довідка:
В дужках вказана вага продуктів, які додаються до страви після очищення та/або кулінарної обробки.

1.69. Завиванець по-гуцульські

М'ясо телятини відбивають, солять, перчать. На підготовлене м'ясо викладають фарш, на нього круто зварені яйця й надають виробу форми рулету, потім загортають у серветку або пергамент, пере­в'язують шпагатом і тушкують при слабкому кипінні 1,5 — 2 год. до готовності. Потім рулет охолоджу­ють і кладуть під гніт. Подають порціями після того, як охолоне, зі свіжими чи маринованими овочами.
Для фаршу: свинину подрібнюють на м'ясорубці, додають натертий сир і знову подрібнюють на м'ясорубці, потім додають сирі яйця, часник, спеції й добре вимішують.

На 1000 грамів закуски:
телятина (лопаткова, грудна частини) – 1606(1060) г..
Для фаршу: яйця – 1шт.(40 г.), сир твердий – 57(55) г., часник – 11,5(9) г., свинина (м'ясо для січеників) – 387(330) г..Маса фаршу – 430 г.Яйця -1 шт.(40г.).Маса напівфабрикату - 1500 г.цибуля ріпчаста – 42(35) г., морква – 44(35) г., петрушка (корінь) – 27(20) г..
Довідка:
В дужках вказана вага продуктів, які додаються до страви після очищення та/або кулінарної обробки.