четвер, 2 серпня 2007 р.

1.92. Яйце заливне

Соус майонез змішують із частиною желе (для м'ясних страв) у співвідношенні 1:2 і після за­стигання нарізують ромбиками. Половинки варених яєць прикрашають вареною морквою, ромбика­ми приготовленого желе, заливають рештою желе й охолоджують.

На 100 г закуски:
яйця - 1/2 шт.(20 г), морква – 6(5) г, соус майонез - 5 г, желе № 1.386 – 70 г.
Довідка:
В дужках вказана вага продуктів, які додаються до страви після очищення та/або кулінарної обробки.

1.91. Закуска по-буковинськи

Варені яйця, цибулю ріпчасту, перець маринований нарізують дрібними кубиками, додають роз­тертий часник, сіль і заправляють соусом майонез.

На 1000 г закуски:
яйця – ½ шт..(20 г), цибуля ріпчаста – 95(80) г, часник - 26(20) г, перець («Ратунда») маринований – 520(260) г,
соус майонез – 200 г.
Довідка:
В дужках вказана вага продуктів, які додаються до страви після очищення та/або кулінарної обробки.