неділю, 29 червня 2008 р.

1.442. Вареники з фаршем зі свіжої або квашеної капусти

Тісто розкачують у вигляді валиків, які нарізують невеликими шматочками масою 10-11г. і розкачують на кружальця. На підготовлені кружальця тіста кладуть фарш масою 12-13г. і защипують надаючи форми півмісяця.
Вареники опускають у киплячу підсолену воду й варять при слабкому кипінні 5-7 хвилин.
Подають вареники з маслом вершковим розтопленим або підсмаженою цибулею.
На 210г. (215г. з цибулею) вареників:
Тісто для вареників №1.432 – 82(82)г., фарш №1.486 або №1.487 – 103г., масло вершкове (для заправлення) – 5(5)г., масло вершкове для поливання – 5(5)г. або олія – 10(10)г. та цибуля ріпчаста – 30(25)г.
Довідка: В дужках вказана вага продуктів, які додаються до страви після очищення та/або кулінарної обробки.
Тісто для вареників
Рецепти вареників

неділю, 22 червня 2008 р.

1.441. Вареники з гречаного та пшеничного борошна із сиром

У просіяне борошно вливають підігріту до температури 30— 35°С воду з розчиненими в ній цук­ром і сіллю. Після цього вводять яйця й замішують тісто доти, поки воно не набуде однорідної консистенції. Перед формуванням тісто витримують ЗО — 40 хв. для набухання клейковини.
Готове тісто розкачують у вигляді валика, з якого нарізують кусочки масою по 10 — 11 г, розка­чують їх на кружальця завтовшки 1,5 мм, кладуть на них фарш (12 — 13 г. на 1 шт.), краї змащують яйцями й защипують, надаючи виробам форми півмісяця.
Вареники кладуть у киплячу підсолену воду й варять при слабкому кипінні 5-7 хв.
Для фаршу: сир протирають, додають яйця, цукор і все ретельно перемішують.
Під час подавання вареники поливають сметаною.

На 225 г вареників:
Борошно гречане – 27(27)г., борошно пшеничне – 27(27)г., вода – 22(22)г., яйця – 1шт., сіль – 1г., цукор – 1г.
Для фаршу:
сир – 94(93)г., яйця – 1/10шт., цукор – 9(9) г.
Сметана – 25(25)г.
Довідка: В дужках вказана вага продуктів, які додаються до страви після очищення та/або кулінарної обробки.
Тісто для вареників
Рецепти вареників



____________

Українська кухня. Збірники кулінарних рецептів.