неділю, 13 січня 2013 р.

1.446. Вареники, запечені в сметані

Дріжджове тісто розкочують на тонкий шар і ріжуть на квадрати розміром 7х7 см. На середину квадратів розкладають фарш, защіпують краї, надаючи вареникам форми трикутників, і залишають для розстоювання, після чого варять у підсоленій киплячій воді.
Готові вареники перемішують із сиром, викладають у порційні горщички, поливають маслом вершковим, сирими яйцями, змішаними зі сметаною та цукром, і запікають у духовій шафі.
Подають вареники гарячими в горщичках.

На 250 г. вареників:
тісто для вареників №1.436 – 82г.
фарш №1.480 - 103 г.,
Маса напівфабрикату - 185 г.,
Маса готових вареників - 200 г.,
Масло вершкове - 5(5)г.,
Сир - 50,5(50)г.,
Яйця - 1/8 шт.(5)г.,
Сметана - 25(25)г.,
Цукор - 5(5) г..

Довідка: В дужках вказана вага продуктів, які додаються до страви після очищення та/або кулінарної обробки.
Тісто для вареників
Рецепти вареників
Перелік страв української кухні

1.445. Вареники по-подільськи

Вареники готують і варять так, як вказано в рецепті №1.438. Сало шпик нарізують кубиками й обсмажують.
Подають вареники зі шкварками й посипають дрібно нарізаним кропом.

На 220 г. вареників:
тісто для вареників №1.435 – 82г.
фарш №1.483 - 103 г.,
Маса напівфабрикату - 185 г.,
Маса готових вареників - 200 г.,
Сало шпик - 24(20)г.,
Кріп(зелень) - 4(3)г..

Довідка: В дужках вказана вага продуктів, які додаються до страви після очищення та/або кулінарної обробки.
Тісто для вареників
Рецепти вареників
Перелік страв української кухні