четвер, 17 січня 2013 р.

1.447. Вареники з фаршем з яблук або абрикосів

Тісто розкочують у вигляді валиків, які нарізують невеликими шматочками масою 10-11 грамів і розкочують на кружальця. На підготовлені кружальця тіста кладуть фарш масою 10-12 грамів і защіпують, надаючи форми півмісяця.
Вареники опускають у киплячу підсолену воду й варять при слабкому кипінні 5-7 хвилин.
Подають вареники зі сметаною  або зі сметаною  та цукром.

На 230 грамів вареників:
тісто для вареників №1.432 - 82(82)г., фарш з яблук або абрикосів зі свіжим сиром №1.490 - 103 г..
Маса напівфабрикату - 185 грамів. маса готових вареників - 200 грамів.
Сметана - 30 грамів або сметана - 20 г. та цукор - 10 г..
Довідка: В дужках вказана вага продуктів, які додаються до страви після очищення та/або кулінарної обробки.
Тісто для вареників
Рецепти вареників
Перелік страв української кухні

1.490. Фарш з яблук або абрикосів із сиром

З абрикосів після промивання видаляють кісточки, з яблук - насіннєві гнізда. Яблука шаткують або нарізують скибочками.
Підготовлену плодову м'якоть  посипають цукром та прогрівають до температури 30-40°С. Потім поступово, безперервно помішуючи, всипають манні крупи та прогрівають фарш протягом 20-30 хвилин при температурі  90-95°С.
Перед використанням фарш охолоджують.
Сир протирають, додають сіль, цукор, яйця, борошно, а потім перемішують із яблучним або абрикосовим фаршем.

На 1000 грамів фаршу:
яблука свіжі - 467(410) г., або абрикоси - 476(410) г., цукор - 90(90) г., крупи манні - 35(35) г., сир - 434(430) г., цукор - 50(50)г., яйця - 1/2 шт.(20 г.), борошно пшеничне - 25(25)г., сіль - 2(2)г..

Довідка: В дужках вказана вага продуктів, які додаються до страви після очищення та/або кулінарної обробки.
Тісто для вареників
Рецепти вареників
Перелік страв української кухні