неділю, 20 січня 2013 р.

Галушки

Галушки готують з різних продуктів  - з борошна, манних крупів, сиру, картоплі, м’яса, тощо.
Для галушок тісто розкочують на пласт завтовшки 1,5 см або у вигляді джгута й нарізують. Нарізані галушки кладуть у підсолений окріп і варять до готовності, тобто закінчують варіння тоді, коли галушки спливуть і прокиплять. Галушки після злиття води заправляють маслом вершковим, розтопленим, підсмаженим салом, підсмаженою на олії цибулею тощо.

1.450. Локшина домашня

У холодну воду вводять сирі яйця, сіль, перемішують, додають борошно (вищий сорт) і замішують круте тісто, яке витримують 20-30 хвилин для набухання клейковини. Шматки тіста кладуть на стіл посипаний борошном і розкочують на пласти завтовшки 1-1,5 мм. Пересипані борошном пласти тіста складають один на одний, нарізують їх на смужки не ширше як 35-45 мм, які в свою чергу ріжуть упоперек смужками на ширше як 3-4 мм або соломкою.
Локшину розкладають на посипані борошном столи шаром не більше як 10 мм і підсушують 2-3 години.

 


Брутто, грамів
Нетто, грамів
Борошно пшеничне
875
875
Борошно на підпилення
60
60
Яйця
6 шт.
250
Вода
175
175
Сіль
25
25
Вихід підсушеної локшини
-
1000