четвер, 12 липня 2007 р.

416. Бабка смаковита

Запарить 1/2 скл. борошна 1/2 скл. молока, добре рос­терти, додать ще 1/2 скл. теплого молока і вимішать, а як прохолоне, покласти на 5 коп. дріжчів і дать зійти. Скоро зій­де, влить 5 ростертих з цукром жовтків і збитих білків, 1/4 ложечки соли, цитринової цедри, і борошна стільки, щоб ті­сто було мяке. З усім цим добре вимісить, додать 2 ложечки теплого масла і знов вимісить. Коли зійде, вироблять з його маленьки гальочки, з повидлом в середині, Руки ввесь час вмочувать в масло. Облить ці гальочки маслом і зложить в рондель, намащений і обсипаний сухарями, до половини і дать їм зійти. Печуть у помірній печі і подають до сметани і цукру.

З. Клиновецька 
Страви й напитки на Україні 
Київ-Львів 1913 р.


__________

Українська кухня. Збірники кулінарних рецептів.

Немає коментарів: